5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων. την 24η Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία για την υγιεινή διατροφή από το διατροφολόγο Θεμιστοκλή Σκουτέρη. Την ομιλία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο εκπαιδευτικής τηλεόρασης με θέμα: «Σχολικά Μαγειρέματα»

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική παρέμβαση του Ομίλου «ΤΙΤΑΝ» με θέμα «Ασφάλεια στο σπίτι». Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Νικολόπουλο Σωτήρη, εκπρόσωπο του ομίλου «Τιτάν», με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο. Παρουσίασε δε, στους μαθητές, ασφαλείς πρακτικές και κανόνες για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα.

 

Χριστούγεννα! Μέρες χαράς και αγάπης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Κάθε χρόνο όλοι περιμένουμε τις άγιες αυτές μέρες και πιο πολύ τα μικρά παιδιά. Το χαμόγελο των παιδιών ανθίζει στα παιδικά προσωπάκια περιμένοντας τις γιορτές και τις διακοπές. Αυτό το χαμόγελο θέλουμε να υπάρχει σε όλα τα παιδιά γι'αυτό και εμείς κάθε χρόνο διαθέτουμε στο σχολείο μας τις χριστουγεννιάτικες κάρτες από το "Χαμόγελο του παιδιού". Η ανταπόκριση όλων των παιδιών και των δασκάλων είναι μεγάλη. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε όλοι εμείς να μην σβήσει το χαμόγελο των παιδιών!


Σύνδεση διαχειριστή
Στοιχεία Επικοινωνίας
5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας
Τέρμα Ξυδιά, Αμαλιάδα
Τ.Κ. 27 200
Τηλ: 26220-28068
email: mail@5dim-amaliad.ilei.sch.gr

Πρόσφατα άρθρα